MT. PELION

MT. PELION

MT. PELION

MT. PELION

MT. PELION

Στα μισά του δρόμου μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στην κεντρική Ελλάδα, σχηματίζοντας μια χερσόνησο σαν αγκίστρια μεταξύ του Παγασητικού Κόλπου στα Νοτιοανατολικά και του Αιγαίου Πελάγους στα βορειοδυτικά, η κορυφή του Πηλίου ανεβαίνει 1.624 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ένα δραματικό σκηνικό σε ένα σύμπλεγμα είκοσι τεσσάρων γραφικών χωριών που ξεπροβάλλουν από τις πλαγιές του, η περιοχή του Πηλίου είχε κρατηθεί κάπως μυστική στους ντόπιους. Παραδοσιακά, εδώ έρχονται οι Έλληνες για να χαλαρώσουν, να θεραπεύσουν και να γιορτάσουν τη ζωή όπως οι Ολυμπιακοί Θεοί. Σήμερα, οι αυτοκινητόδρομοι και ένα αεροδρόμιο στον Βόλο, την πρωτεύουσα της περιοχής, έχουν ανοίξει αυτή τη συναρπαστική περιοχή σε τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, το Πήλιο προκαλεί δέος και θαυμαστό κάθε μέρα, όλο το χρόνο. Καταπράσινο το καλοκαίρι με αστραφτερά κρυστάλλινα νερά, το χιόνι λευκό το χειμώνα και το ουράνιο τόξο των εποχιακών χρωμάτων την άνοιξη και το φθινόπωρο. Αυτό είναι όπου η ιστορία και η κληρονομιά, η φύση, ο πολιτισμός και η μυθολογία συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν μαγεία

Το Πήλιο είναι για καταρρακτώδη νερά, δρόμους με στροφές και διασταυρούμενα μονοπάτια πεζοπορίας ανάμεσα σε πυκνά δάση από καστανιές, οξιές, πλατάνια, πεύκα και έλατα. Πρόκειται για γόνιμο έδαφος και πάνω από χίλια γαστρονομικά και φαρμακευτικά φυτά που φυτρώνουν στις πλαγιές του. Πρόκειται για περιβόλια με μηλιά, ελιές, κερασιές και ροδάκινα. Το Πήλιο είναι πλακόστρωτα μονοπάτια που ανηφορίζουν και κατεβαίνουν στο βουνό, που συνδέουν γραφικά παραδοσιακά χωριά με όμορφα πέτρινα αρχοντικά και γκρίζες πλακόστρωτες στέγες. Πρόκειται για γλυπτά σιντριβάνια γλυκού νερού, σκιερές πλατείες χωριών, ιστορικά ξωκλήσια και βυζαντινές εκκλησίες και για απίστευτη θέα στον ωκεανό. Πρόκειται για τις πιο όμορφες παραλίες στους πρόποδές του, την νόστιμη τοπική κουζίνα και τη ζεστή φιλοξενία.

Το Πήλιο είναι ένας προορισμός όπου ο καθένας επιλέγει το ρυθμό του. Είτε πρόκειται για γαλήνιο ρυθμό στο χωριό, μια γρήγορη πεζοπορία ή ένα χαλαρό πεζοπορικό ταξίδι, κατηφορίζοντας πλαγιές καλυμμένες με χιόνι ή διασχίζοντας τον αέρα κάνοντας ποδήλατο ή την πλάτη ενός αλόγου. Ή, να αναβλύζει μέσα από τα νερά με ένα κανό, να γίνεται ένα με τη φύση που σκαρφαλώνει σε ένα βράχο ή παραδίδεται στον ήλιο και τον ήχο των κυμάτων σε μια αμμώδη ή βοτσαλωτή παραλία. Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι το Πήλιο – καλώς ορίσατε στον παράδεισο!