Τοποθεσία

Τοποθεσία

Τοποθεσία

Τοποθεσία

Κρυμμένο στις νότιες πλαγιές του Πηλίου, σχεδόν ανέγγιχτο από τον χρόνο, το χωριό Πινακάτες είναι μία ανεξερεύνητη περιοχή. Δεν ήταν πριν από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 που χτίστηκε ένας δρόμος από τη γειτονική Βυζίτσα προς Πινακάτες και μέχρι τότε ήταν προσβάσιμος μόνο με τα πόδια ή με μουλάρι. Πιθανώς, γι' αυτό το λόγο, οι Πινακάτες δεν είναι μόνο το λιγότερο γνωστό ανάμεσα στα χωριά του Πηλίου, αλλά είναι και το καλύτερα διατηρημένο χωριό της περιοχής.

Μόλις 20 χλμ. από την πρωτεύουσα της περιοχής του Βόλου και σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τα χωριά Βυζίτσα και Μηλιές, οι Πινακάτες βρίσκονται 320 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας με υπέροχη θέα στον Παγασητικό Κόλπο και εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα.

Από την πλατεία του χωριού με τη μαρμάρινη βρύση του 1894, ένα λιθόστρωτο μονοπάτι οδηγεί κάτω από το βουνό στην παραλία Καλά Νερά. Παλαιότερα ήταν η κύρια διαδρομή ανθρώπων και εμπορευμάτων μεταξύ των Πινακάτες, του χωριού Καλά Νερά και της θάλασσας. Το καλοκαίρι οι Πινακάτες απολαμβάνουν το δροσερό αεράκι του βουνού και το χειμώνα δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο από το να αγκαλιάζεσαι μπροστά στο τζάκι με το χιόνι και τη θάλασσαόσο φτάνει το μάτι.